< Back to news

Skatteseminarium, NHR, Portugal

26/01/2020

Nu kan det ske förändringar i dubbelbeskattningsavtalet mellan Sverige och Portugal. Under vecka 4 (år 2020) tog vi del av nyheten att Portugals regering överväger att införa en skatt om 10% (kanske lägre än så) på utländska pensioner för nya individer som flyttar till Portugal. Reglerna kan börja gälla redan 1 mars 2020. För personer som redan är bosatta i Portugal med NHR-status kommer ingen förändring ske enligt vad vi kan uttyda från de källor vi tagit del av.

Det finns tecken på att de som flyttar ut från Sverige och skriver sig i Portugal kan göra det även i framtiden och ta ut den privata tjänstepensionen till en mycket låg beskattning. Hur är det möjligt? Vad innebär detta för dig?

Tag chansen att gå på en av våra kostnadsfria seminarier i frågan!

Skatteseminarium med fokus på Portugal – STOCKHOLM
Måndag 17 februari kl 17.30 – 19.30 ca, i centrala Stockholm.

Dagen efter fastighetsmässan köpa hus utomlands i Stockholm 15 – 15 februari arrangerar vi tillsammans med KPMG och Öhman dessutom ett kostnadsfritt skatteseminarium i centrala Stockholm. Det blir en kväll med fokus på reglerna för NHR-status i Portugal, utflyttning från Sverige, pensionering i Portugal och mycket annat som rör ett köp av en fastighet i Portugal. Sakkunniga från KPMG analyserar läget och reder ut begreppen.

Skatteseminarium med Portugal i fokus – i Malmö
Måndag 23 mars kl 17.30 – 19.30 ca i centrala Malmö

Detta är dagen efter mässan för utlandsboende som arrangeras på Malmömässan 21 – 22 mars. Tillsammans med sakkunniga från KPMG och Öhman arrangerar vi ett seminarium med fokus på skatteregler, lagar och annat som rör bostadsköp i Portugal, flytt till Portugal samt pensionering i Portugal.

Vi bjuder på något att äta och dricka under seminarierna i Stockholm och Malmö. Helt kostnadsfritt!

Anmälan och frågor:
Skicka ett mejl med fullständigt namn, mejladress och telefonnummer på samtliga som du vill anmäla till:
Kari Forsén, kari@portugalagent.com  Frågor? Ring Kari +46-70-910 95 60

Så snart vi fått din anmälan återkommer vi med adress och lokal.

Portugal Agent – the story

Portugal Agent – the story

Why did we start Portugal Agent? And how did we end up with the team we have? Both the local expertise as well as the team from Sweden?

Read more about our story

Portugal Agent found what I was looking

"I asked the awesome people at Portugal Agent/IMO Nazaré if they could find me an apartment with an ocean view...

Gary

More references