Vad sker i Nazaré?

Niklas Forsén, 13 maj 2019

Det är kul att se hur Nazaré Kommun satsar allt mer på att arrangera och medverka till att olika event genomförs här hemma hos oss. Både inom kultur och sport. Sommartid är det något varje helg. Vintertid lite glesare men i alla fall flera event i månaden och vågorna är ju alltid där att beskåda för den intresserade!

Vi ska försöka bli bättre på att informera i tid så våra svenska invånare och deras vänner och besökare hinner planera vad de vill se och göra med lite framförhållning. Men, som ni vet. Framförhållning är inte Portugisernas paradgren så det är inte alltid så enkelt för våra personal att vaska fram allt som sker i tid. Men, som sagt vi ska försöka blir bättre på det!

Två hemsidor som publicerar mycket av det som kommer ske är:

Municipio da Nazaré och deras Facebookgrupp

@cmnazare  kompletter med Imo Nazaré så hittar du rätt många tips på ”What’s on” i Nazaré!

Kommande i maj:
18 maj. Nationell dag för att bekämpa övervikt
25 maj. Fågelskådning
30 maj – 9 juni. Euro winners cup. Strandfotboll.

I helgen som var 11 och 12 maj arrangerades nationella cupen i Body Board i Nazaré samtidigt som man var värd för Trofeu Yamaha i södra hamnområdet. Jag missade bodyboardtävlingarna men såg lite av Yamahas äventyr i hamnen i alla fall under söndag eftermiddag. När jag kom på plats hade tyvärr 450- och 250-klasserna redan kört. Där var det förmodligen stor show. Jag såg knatteklassen vilket var kul men inte så mycket öööösa egentligen jämfört med vad en 450 kan prestera. Men, många adrenalinstinna föräldrar som hejade på och nästan knuffade fram sina knattar i lera och sand. Vi hade ca 30 grader varmt och helt vindstilla så det var nog ingen lek att sitta i mc-ställ och vänta på start.

Se mer i bilderna nedan.

Portugalagent i Paris

Niklas Forsén, 13 maj 2019

Nu medverkar vi på mässan för bostäder och turism i Paris 17 – 19 maj, Salon de L’immobilier et du Tourisme Portugais

Vi har blivit inbjudna av Camara Municipal da Nazaré och är vad vi förstår den enda mäklarfirman från Nazaré som fått och tagit chansen. Med följer även byggföretaget Atlantic Kisses som presenterar nybygget Mar a Vista i Pederneira. Det ska bli spännande och kul! Det blir den första mässan i Frankrike, ja faktiskt den första mässan i ett annat land än Sverige för oss. Med en svag krona är det extra lämpligt att vi vänder oss till fler länder och köpare som har EURO som betalmedel.

En av våra vänner, Mats Dahlquist som bor i Paris, skickade bilden med bussreklamen till mig i går med frågan: ”Kommer Portugalagent?” Det var ju kul att kunna besvara frågan med ett rungande JA!

Notera att vi i Nazaré jobbar under vårt andra varumärke ”Imo Nazaré” och det är våra två partners och medgrundare Rita Brilhante och Renato Silva som kommer medverka i Nazarémontern i Paris.

Är du i Paris i dagarna 17 – 19 maj 2019 och har frågor om Silverkusten tycker jag du ska söka upp oss på mässan!
Väl mött i monter: B08

Kontakt
Rita Brilhante. Mail: rita.brilhante@imonazare.pt  Phone: +351-968 239 354
Renato Silva. Mail: renato.silva@imonazare.pt Phone: +351-919 477 867

 

Fastighetsmäklare sökes

Niklas Forsén, 9 maj 2019

Imo Nazaré och Portugalagent är ett litet fastighetsmäkleri med stora ambitioner, gott renommé och god lönsamhet etablerat sedan fyra år tillbaka på Silverkusten i Nazaré. I dag är vi sju personer där de fyra grundarna och ägarna kommer från Portugal (två personer) och Sverige (två personer). Vi kan och gör, allt det där som alla fastighetsmäklare på Silverkusten i Portugal gör; förmedlar bostäder. Vi har dessutom ett stort plus och mervärde för våra säljare och våra mäklare: Vi har en stark koppling till Sverige, svenska språket och svenskt affärsklimat vilket medför att vi når ut till ytterligare ett land (Sverige) där det finns många starka och intresserade köpare. Vi är den enda mäklarfirman som specialiserat sig på Silverkusten och som har svenska delägare och svenska mäklare på plats på Silverkusten.

Är svenska marknaden verkligen så viktig?
Det korta svaret är: JA. Men med lite mer bakgrund och fakta blir det också begripligt: Vi förmedlar bostäder till människor från många olika nationer. Om vi ser till antal förmedlade bostäder per år ser det ut ungefär så här landsvis i fallande skala: Portugal, Sverige, Frankrike, övriga länder (Holland, Danmark, Belgien, Canada, Norge, Finland för att nämna några).
Sett till mäklarintäkt från respektive land ser det lite annorlunda ut. Nämligen så här: Sverige 41%, Portugal 23% samtliga övriga nationer tillsammans 36%
Så, ja. Svaret på frågan är att Sverige är det viktigaste landet för oss sett till mäklarintäkter.

Stor konkurrensfördel
Med vetskap om ovanstående inses lätt att Imo Nazaré och Portugalagent har stora konkurrensfördelar jämfört med andra mäklare på Silverkusten. Genom våra portugisiska mäklare som också talar engelska och franska når vi ut till de viktiga marknaderna Portugal, Frankrike och ”övriga länder”. Genom våra tre svensktalande mäklare når vi dessutom starka köpare från Sverige. Detta ger oss konkurrensfördelar gentemot andra mäklare i Nazaré vilket är bra för säljarna och bra för våra provisionsbetalda mäklare.

Om verksamheten
Imo Nazaré och Portugalagent är samma företag och ägs av samma personer. På svenska har vi valt Portugalagent.com som vår hemsida och på portugisiska, engelska och franska heter vi imonazare.com respektive imonazare.pt. Huvudkontoret ligger centralt i Nazaré.

Stark marknadsföring
Våra hemsidor är sökmotoroptimerade (SEO) vilket ger bra träffar på Google. Vi skriver också löpande nyheter om Silverkusten, import av bilar, NHR-status, skatt, vandringar, natur, kultur och mycket annat. Främst på svenska på Portugalagent.com. Det gör att vi kommer upp mycket högt på Google när någon svensk skriver sökord som t.ex: ”Skatteseminarium Portugal”, ”Visningsresa Silverkusten”, ”Importera bil till Portugal”, ”Köpa bostad på Silverkusten”, ”köpa bostad i Nazaré”. Testa gärna dessa svenska sökvägar själv!
Vår goda sökmotoroptimering ger ytterligare konkurrensfördelar vilket är bra för säljarna och bra för vår provisionsbaserade personal.
Vi medverkar också löpande på mässor i Sverige; tre på våren och tre på hösten. Dessutom arrangerar vi visningsresor till Nazaré och flera välbesökta seminarier om Portugal årligen.

 

Vi erbjuder:
 • Ett mycket självständigt arbete med stor egen frihet
 • Provisionsbaserad lön som kan ge bra ersättning för den som lyckas väl
 • För rätt person kan vi förutom provision erbjuda viss annan ersättning efter behov
 • Många internationella kontakter
 • Många nöjda köpare och säljare vilket leder till trevliga och meningsfulla arbetsdagar
 • Medverkan på mässor i Sverige och vissa andra länder

 

Vi kräver (vi har i alla fall starka önskemål enligt nedan):
 • Språk: Portugisiska i tal och skrift – flytande. Samt något av språken; engelska, franska eller svenska på en hyfsad nivå så det går att tala i telefon samt besvara mejl osv på det språket.
 • Intresserad av att arbeta med människor
 • Självgående och ansvarstagande
 • Bra på att lyssna på spekulanterna och ha en förmåga och intresse i att sätta sig in i deras behov, kultur och önskemål.
 • God säljare
 • Körkort och helst egen bil

 

Är du intresserad och vill veta mer?
Kontakta Kari eller Niklas Forsén

Kari Forsén      Tel: +46-70-592 60 76 Mejl: kari@portugalagent.com

Niklas Forsén  Tel: +46-70-592 60 76 Mejl: niklas@portugalagent.com

 

 

Dia do homem do mar

Niklas Forsén, 6 maj 2019

Det var en dag på sjön i Nazaré på Silverkusten. Dia do homem do mar är en hyllning till fiskarna och havet i dagarna två. Under lördagen och söndagen är det många olika festligheter inne i Nazaré och längs strandpromenaden eller Marginalen som den kallas lokalt. Allt mynnar ut i en stor sjöfest ute i Nazarébukten där fiskarna har tvättat, fejat och smyckat upp sina fiskebåtar. De flesta skepparna tar gärna med gäster och turister ombord. Prova det själv nästa år. Det var bara att dyka upp på kajen i fiskehamnen vid 15.30-tiden. Strax före 16.00 kom bilar med stora blomsterarrangemang som bars ombord på båtarna och kl 16.00 lade en armada av båtar ut från Nazaré hamn. Stor glädje och fest. Tuut, tuut och många skratt. Att vi hade prästen ombord var en extra bonus.

Häng med i bildspelet nedan!

Fortsatt skattemässigt fördelaktigt i Portugal

Niklas Forsén, 25 mars 2019

Publicerat 2019-03-25

Därför är det fortfarande skattemässigt fördelaktigt att flytta till Portugal!

Nu har vi klarat av vårens mässor för utlandsboende “Fastighetsmässan köpa hus utomlandsmässan” samt flera seminarier med Portugaltema. Under mässorna och på seminarierna möter vi flera olika sakkunniga inom skatt, juridik och pensionering i Portugal och det samlade intrycket är att det fortfarande är skattemässigt fördelaktigt att flytta till Portugal.

Portugalagent träffade Göran Andersson på Sparsam Skatt nu i mars 2019 och han ser tre tre tänkbara scenarier till eventuella framtida förändringar i skatteavtalet mellan Portugal och Sverige:

 1. Omförhandling av skatteavtalet Sverige-Portugal
 2. Uppsägning av skatteavtalet mellan Sverige och Portugal
 3. Portugal inför låg beskattning

Av ovanstående alternativ är nr 1. det som anses vara det mest sannolika utfallet. Men det lär ta tid. För personer som flyttar till Portugal under de närmaste åren är det fullt rimligt att tro att dessa personer inte påverkas alls.

Läs mer detaljerat om detta hos Sparsam Skatt. (klicka på länken)

Besök oss i Nazaré. Visningsresa eller seminarium. Varmt välkommen!

 

PortEdu’s kurser i Nazaré

Niklas Forsén, 20 mars 2019

I maj arrangerar PortEdu intensivkurser i portugisiska på två olika nivåer – en för nybörjare och en för dig som redan lärt dig lite av språket. Detta i Nazaré på Silverkusten. Lärare är Pedro César Campos som har portugisiska som modersmål men också talar flytande svenska. Han har flera års pedagogisk erfarenhet.
– Vi arrangerade en kurs i Lissabon tidigare i vår och deltagarna gav Pedro högsta betyg, säger Richard Rosengren som driver PortEdu.

Detta är en fantastisk möjlighet för dig som bor i Portugal men också för dig som funderar på att flytta hit och vill prova på språket inför en eventuell flytt.
PortEdu arrangerar också en skrivarvecka på Silverkusten i Nazaré i maj. Therése Granwald, författare och skrivpedagog med erfarenhet från bl.a. Lunds. Universitet är handledare. Hennes nyutkomna lärobok ”Kreativt skrivande” är inkluderad i kursavgiften. Deltagare på skrivarkursen bor tillsammans på charmiga Zulla i Sitio da Nazaré.

Intensivkurs nivå 1. 20 – 24 maj 2019

Intensivkurs nivå 2. 27 – 31 maj 2019

Kreativt skrivande, intensivkurs. 20 – 24 maj 2019

Anmälan, telefonnummer till PortuEdu och mer information finner du på deras hemsida. https://portedu.se/ 

Page 1 of 3712345...102030...Last »