Fortsatt skattemässigt fördelaktigt i Portugal

Niklas Forsén, 25 mars 2019

Publicerat 2019-03-25

Därför är det fortfarande skattemässigt fördelaktigt att flytta till Portugal!

Nu har vi klarat av vårens mässor för utlandsboende “Fastighetsmässan köpa hus utomlandsmässan” samt flera seminarier med Portugaltema. Under mässorna och på seminarierna möter vi flera olika sakkunniga inom skatt, juridik och pensionering i Portugal och det samlade intrycket är att det fortfarande är skattemässigt fördelaktigt att flytta till Portugal.

Portugalagent träffade Göran Andersson på Sparsam Skatt nu i mars 2019 och han ser tre tre tänkbara scenarier till eventuella framtida förändringar i skatteavtalet mellan Portugal och Sverige:

  1. Omförhandling av skatteavtalet Sverige-Portugal
  2. Uppsägning av skatteavtalet mellan Sverige och Portugal
  3. Portugal inför låg beskattning

Av ovanstående alternativ är nr 1. det som anses vara det mest sannolika utfallet. Men det lär ta tid. För personer som flyttar till Portugal under de närmaste åren är det fullt rimligt att tro att dessa personer inte påverkas alls.

Läs mer detaljerat om detta hos Sparsam Skatt. (klicka på länken)

Besök oss i Nazaré. Visningsresa eller seminarium. Varmt välkommen!

 

PortEdu’s kurser i Nazaré

Niklas Forsén, 20 mars 2019

I maj arrangerar PortEdu intensivkurser i portugisiska på två olika nivåer – en för nybörjare och en för dig som redan lärt dig lite av språket. Detta i Nazaré på Silverkusten. Lärare är Pedro César Campos som har portugisiska som modersmål men också talar flytande svenska. Han har flera års pedagogisk erfarenhet.
– Vi arrangerade en kurs i Lissabon tidigare i vår och deltagarna gav Pedro högsta betyg, säger Richard Rosengren som driver PortEdu.

Detta är en fantastisk möjlighet för dig som bor i Portugal men också för dig som funderar på att flytta hit och vill prova på språket inför en eventuell flytt.
PortEdu arrangerar också en skrivarvecka på Silverkusten i Nazaré i maj. Therése Granwald, författare och skrivpedagog med erfarenhet från bl.a. Lunds. Universitet är handledare. Hennes nyutkomna lärobok ”Kreativt skrivande” är inkluderad i kursavgiften. Deltagare på skrivarkursen bor tillsammans på charmiga Zulla i Sitio da Nazaré.

Intensivkurs nivå 1. 20 – 24 maj 2019

Intensivkurs nivå 2. 27 – 31 maj 2019

Kreativt skrivande, intensivkurs. 20 – 24 maj 2019

Anmälan, telefonnummer till PortuEdu och mer information finner du på deras hemsida. https://portedu.se/ 

Lamborghini Urus i Nazaré

Niklas Forsén, 14 mars 2019

Lamborghini har valt Praia do Norte i Nazaré för sin presentation av Suven Urus. Googlar man lite på Lamborghini och Nazaré finner man att Lambo gjorde en presentationsvideo av bilmodellen på Pria do Norte i Nazaré 18 februari i år. Dessutom många stillbilder som de använder i sin marknadsföring.

Nu har man minst tio bilar på plats och ett VIP-tält på stranden i norra Nazaré. Jag försökte komma in i tältet men blev vänligt men bestämt avvisad: “This is a private event”. Jag försökte fråga vilka som var inbjudna och om jag kunde få provköra en av bilarna men kvinnan som stoppade mig hade bara ett svar på det: “This is a private event”. Däremot kunde hon berätta att de kommer vara kvar i Nazaré med omnejd till den 24 mars.

Vill du sandsprut och ylande motorer: Besök Pria do Norte i Nazaré fram till 24 mars. Du kommer säker också se bilarna i trafiken i och runtomkring Nazaré fram till den 24:e.

Motor
Bensin. Längsmonterad 8-cyl V-motor med 2 överliggande kamaxlar per cylinderbank. 4 ventiler per cylinder. Kamkedja. Dubbelturbo. Kompression 9,7:1. Borrning/slag 86,0/86,0 mm, cylindervolym 3 996 cm3. Max effekt 650 hk (478 kW) vid 6 000 r/min, max vridmoment 850 Nm mellan 1 960–4 500 r/min. 4-hjulsdrift.

Fartresurser
Acceleration 0-100 km/h 3,6 s, toppfart 305 km/h.

Fler bilder från i dag 14 mars nedan!

 

Skatteseminarium 25/3 i Malmö

Niklas Forsén, 8 mars 2019

I helgen 23 – 24 mars arrangeras bostadsmässan Köpa hus utomlands på Malmömässan i Hyllie. Där träffar du oss i monter nummer 38.
Tag chansen att ställa alla dina frågor om Silverkusten och Nazaré, köpprocessen i Portugal, NHR-reglerna och mycket annat som är av intresse vid ett bostadsköp  i Portugal. På mässan kommer också finnas fler som representerar Portugal och det arrangeras också sammanfattande seminarier som kort beskriver skattereglerna vid flytt till Portugal och utflyttning från Sverige.
Fri entré!

Seminarium i Malmö 25 mars
Vill du få mer information om att köpa bostad i Portugal, reglerna för NHR, pensionering i Portugal, dubbelbeskattningsavtalet mellan Sverige och Portugal m m, är du välkommen på ett kostnadsfritt seminarium på Malmömässan i Hyllie. Mato Saric från Deloitte redogör för det senaste som gäller i skatteavtalet mellan Sverige och Portugal samt lite om reglerna för flytt och pension i Portugal.
Ewert Eriksson beskriver hur köpprocessen i Portugal fungerar och han kan också berätta om Nazaré och Silverkusten. Det hela tar ca två timmar och vi bjuder på något att äta och dricka under tiden.

Anmälan och frågor
För deltagande i seminariet vill vi ha namn, telefonnummer samt mejladress till varje deltagare. Skickas till:
Kari Forsén
Mejl: kari@portugalagent.com
Tel: 070-910 95 60

OBS: Vi behöver din anmälan senast kl 10.00 måndag 25  mars.

Vår story på Mimove

Niklas Forsén, 7 mars 2019

Den svenska bostadssajten Mimove har äntligen satt igång med marknadsföring av bostäder till salu i Portugal. Vi har sett dem satsa stort genom att sponsra mässorna för utlandsboende i Sverige i en längre tid, “Köpa hus utomlands“. Men, det har länge endast varit Spanien i fokus. Nu äntligen öppnar man upp för Portugal som andra land. I en framtid kommer säkert fler länder att vara med men eftersom vi jobbar med Portugal och Silverkusten är det ju extra kul att Portugal är med i ett tidigt skede.

Kul är också att Mimove väljer att publicera vår historia. Alltså Kari och Niklas Forséns historia, grundare av Portugalagent och medgrundare av Imo Nazaré i Nazaré på Silverkusten.

Varför hamnade grundarna av Portugalagent i Nazaré? Tänkbara platser att köpa boende på var bland andra: Florida, Turkiet, Thailand, Spanien, Kanarieöarna och Sydafrika men allt kokade ner till Nazaré i Portugal. Varför? Här kommer förklaringen! Klicka på länken till Mimoves blogg nedan.

Niklas och Kari hittade en pärla på Silverkusten

I Portugal lyckas socialisterna

Niklas Forsén, 3 mars 2019

Stefan Fölster skrev en krönika i Svenska Dagbladet söndagen 3 mars 2019. En kort och koncis hyllning till lyckad politik i Portugal.  Läs gärna hela krönikan på länken nedan. Här följer bara några citat direkt tagna ur texten.

”Några högerpopulister finns knappt. Ett upprop nyligen för gula västar-demonstrationer av franskt snitt ljöd för döva öron. Knappt två dussin stackare dök upp.”

”Den pragmatiska ekonomiska politiken förklarar varför Portugals ekonomi och sysselsättning växer så mycket mer än exempelvis Italiens eller Greklands.”

”Portugal hade 27 knarkdöda år 2017. Sverige, med ungefär lika många invånare, men en rigid inställning till droger och stora brister i vården, landade på 600 knarkdöda, plus skjutningar mellan knarkkarteller.”

Läs hela krönikan här: Stefan Fölster i Svd 3 mars 2019

Välkommen till Portugal. Ett land att uppskatta och trivas i!

 

Page 1 of 3612345...102030...Last »