Nazaré Challenge

I helgen var det riktigt händelserika dagar i Nazaré. Karnevalen pågår från lördag 10 februari till och med tisdag 13 februari och den engagerar ”alla”. Dessutom var betingelserna goda för att köra en deltävling i World Surf Leauge’s Big Wave. Det var andra gången någonsin WSL arrangerade en deltävling i Nazaré och jag har haft turen att vara på plats båda gångerna.

Lördagens kvalheat fick ställas in efter heat nummer 2 på grund av mycket hård vind. Det var synd eftersom vågorna var större på lördagen än på söndagen samtidigt som solen var framme hela dagen. Under semifinalerna och under själva finalen var det lite mindre vågor och delvis regn men nästan helt vindstilla som tur var.

Mycket imponerande att arrangörerna och surfarna fick till detta med så kort varsel. Vinnaren, Lucas ”Chumbo” Chiansa var på Hawaii i onsdags och fick då beskedet att det skulle bli tävling i Nazaré lördag och söndag. Han var på plats i fredags… Imponerande. Och att de får hit alla stora bilar med utrustning för TV och media, domare, funktionärer och sponsorer på tre dagars varsel är också mycket imponerande.

Resultat
1. Lucas Chianca, BRA. Total: 21.39 (röd bib)
2. Billy Kemper, HAW. Total: 14.33 (blå bib)
3. Natxo Gonzalez, EUK (Baskien/Spanien). Total: 13.83
4. Kai Lenny, HAW. Total: 13.23 (svart bib)
5. Grant Baker, ZAF (Sydafrika). Total: 12.23 (grön bib)
6. Nathan Florence, HAW. Total: 10.89 (vit bib)

Se mer i bilderna nedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>