Adventskalender 2019

Niklas Forsén, 29 november 2019

Första advent och första december infaller i år på samma dag!

Det firar vi genom att publicera första luckan i vår (traditionsenliga, nåja, andra året nu) adventskalender.

Häng med på lucköppning dag för dag fram till jul så får du en liten inblick i vad år 2019 i Nazaré har inneburit. Det blir bilder och kommentarer om allt mellan himmel och jord. Det mesta handlar om livet i Nazaré och i Portugal.

Söndag 1 december öppnar adventskalendern här  Facebook!

(Bilderna nedan är några exempel från förra året).

Vi två blir en

Niklas Forsén, 23 november 2019

Imo Nazaré blir Portugalagent. Vi jobbar nu med en it-lösning där vi slår samman imonazare.pt med portugalagent.com Därav en del krångel med webbsidorna tyvärr. När vi är helt klara kommer du finna oss enbart under varumärket Portugalagent. En webbsida – samma företag – fyra språk.

-samma team
-samma service
-samma adress
-samma företag och ägare
-ett varumärke


Självklart är mäkleriet i Nazaré öppet som vanligt 7 dgr/veckan

Adresss: Avenida Vieira Guimarães, No 30L, 2450-110 Nazaré
Phone: +351 262094718
info@imonazare.pt

Hör av dig till någon av oss så kanske vi kan hjälpa till!

Niklas Forsén                                                            Kari Forsén
+46-70-592 60 76                                                    +46-70-910 95 60
niklas@portugalagent.com                                    kari@portugalagent.com

I samband med att vi slår ihop Imo Nazaré med Portugalagent passar vi också på att byta färgsättning på Portugalagent. De gula och gröna tonerna som du ser här på hemsidan och i Portuglagents gamla logo kommer i stället att bli de blå och gröna pastellfärger du redan känner igen från Imo Nazaré.

Färgsättningen från Imo Nazaré ärvs över till Portugalagent samtidigt som verksamheten med mäkleriet i Nazaré tas över helt under varumärket Portugalagent. Hemsidan kommer ha fyra språk; svenska, engelska, portugisiska och franska. Färgsättningen kommer bli samma som på Imo Nazaré i dag – samma som den nya loggan. Nedan finner du några exempel på hur vi kommer använda vår nya logo framöver. Klicka på bilderna så kommer loggan i upp i rätt format.

Vi två blir en helt enkelt!

 

Objekt Till Salu

Niklas Forsén, 23 november 2019

Aktuella objekt till salu från Portugal Agent och Imo Nazaré finns just nu enbart på engelska!

Till Salu    For Sale

Just nu genomför vi stora förändringar och förbättringar på våra webbsidor. Därför ligger flera funktioner nere tyvärr.

Vi kommer i en snar framtid att slå ihop våra två varumärken Imo Nazaré och Portugalagent. När detta är klart kommer du finna oss under webbadressen www.portugalagent.com Inget annat!

Fram till nu har vi använt Imo Nazaré för portugisiska, franska och engelska. I framtiden blir det enbart Portugalagent.com

En webbsida – samma företag – fyra språk.

Pensions- och Skatteseminarium på Silverkusten

Niklas Forsén, 8 oktober 2019

Tag chansen att bli uppdaterad med det senaste om reglerna för inflyttning till Portugal, pensionering i Portugal, NHR och mycket annat. Karl-Olof Öhrn från Pensionering i Portugal (svenska delen) och Liliana Piedade från PLMJ Advogados (Portugisiska delen) har den senaste informationen. Seminariet tar totalt ca en och en halv timme. Efteråt finns gott om tid för enskilda frågor.

Måndag 21 oktober 2019
Tid: 16.30 – 18.00 ca.
Plats: Imo Nazaré/Hotel Praia på Silverkusten i Nazaré. Öppet för alla som är intresserade.

Kom i god tid till vårt kontor så lotsar vi vidare till rätt lokal på Hotel Praia.

Anmälan och frågor
Skicka ett mejl till Kari Forsén.

Notera: vi behöver fullständigt namn, telefonnummer och mejladress till samtliga deltagare.

kari@portugalagent.com
Frågor? Ring Kari +46-70-910 95 60

Vi har ett begränsat antal platser till förfogande. Så snart vi fått din anmälan med namn, telefonnummer och mejladress, bekräftar vi din medverkan – eller noterar dig om det blivit fullsatt.

 

Följ oss gärna på Instagram och Facebook  #portugalagent  @portugalagent.com           

 

Varmt välkommen!

 

Mässa och seminarium i Stockholm

Niklas Forsén, 8 oktober 2019

Stärkta av framgången vi hade på mässan i Utrecht, Second Home Expo, i dagarna tre nu i början av oktober bestämde vi oss sent omsider för att också ställa ut på mässan i Stockholm, helgen 12 och 13 oktober 2019. Vi kommer också arrangera ett skatteseminarium med portugaltema – mer om det nedan.

Du träffar oss i Globens annex, lördag och söndag 12 och 13 oktober på ’’Fastighetsmässan Köpa hus utomlands’’.


Vi ses i monter nr 50. Varmt välkommen!

 

Skatteseminarium med fokus på Portugal, kväll 14 oktober 2019

Dagen efter mässan arrangerar vi tillsammans med KPMG och Öhman dessutom ett kostnadsfritt seminarium i centrala Stockholm. Det blir ett skatteseminarium med fokus på reglerna för NHR-status i Portugal, utflytt från Sverige, pensionering i Portugal och mycket annat som rör ett köp av en fastighet i Portugal. Sakkunniga från KPM reder ut begreppen samt analyserar det politiska läget lite närmre. Anmälan och mer information om portugalseminariet: skatteseminarium.

Kontakt: Niklas Forsén, niklas@portugalagent.com Tel: +46-70-592 60 76

Fortsatt noll skatt på privat tjänstepension

Bra att veta är att NHR-reglerna och Sveriges dubbelbeskattningsavtal med Portugal alltjämt gäller vilket medför att privat tjänstepension fortsatt kan tas ut i Portugal med noll skatt. Detta gäller även så kallad företagsexit som kan göras mycket fördelaktigt rent skattemässigt under vissa villkor.

Många har fått uppfattningen att dessa regler skulle ha upphört men så är det inte. Det är mer en journalistgrej och ett rykte att det skulle vara så. Fakta är att det finns ett avtal från maj 2019 mellan länderna som säger att Sverige kommer tilldelas rätt att beskatta pension (även tjänstepension från privat sektor) från och med den 1 januari året efter det att det nya avtalet ratificerats av båda länderna. Portugal har inte ratificerat avtalet och många bedömare menar att de kommer dröja med detta. Förmodligen i flera år till. Sett ur Portugals perspektiv så kan det mycket väl bli så att regeringen inte prioriterar denna fråga alls. De vill ju att välbeställda individer från andra länder ska flytta till Portugal och spendera sina pensioner eller företagspengar här. Med NHR-reglerna vill de framförallt att portugiser som tjänat pengar utomlands skall flytta hem när de går i pension.

Den dagen avtalet är ratificerat av båda länderna kommer de nya reglerna att tillämpas från och med 1 januari året efter beslutet. Alltså absolut tidigast 1 januari 2020.

Men, Portugal har just valt en ny regering som sitter i fyra år. Det blir det regerande socialdemokratiska partiet PS med premiärminister Antonio Costa som kommer blida regering men först måste hans parti säkra stöd från mindre partier. Att de just den här hösten skulle prioritera skatteavtalet mellan Sverige och Portugal är nog ganska osannolikt. Om de sedan ratificerar avtalet under 2020 blir det i så fall nya regler från och med 1 januari 2021. Sverige kan i så fall införa den så kallade SINK-skatten på all pension; 25%. Vilket också är väsentligt lägre än skatten på en tjänstepension utbetalad i Sverige.

Skatteseminarium i Nazaré – 21 oktober 2019
Vi arrangerar också ett seminarium i Nazaré på Silverkusten. Här kommer vi ta upp både den svenska delen och den portugisiska. Detta seminarium sker på svenska och engelska och är öppet för alla som vill medverka. Mer information och anmälan på länken här: Seminarium i Nazaré

 

Valet i Portugal avgjort

Niklas Forsén, 8 oktober 2019

Portugal gick till val i söndags, 6 oktober, och har nu valt en regering för de kommande fyra åren. Det blir den sittande premiärministern António Costa och det socialdemokratiska partiet PS som bildar regering. Först måste partiet dock söka stöd från mindre partier.
-Valet visar att portugiserna gillar vår politiska lösning, sade Costa i sitt segertal.

Valdeltagandet blev lågt. Endast 54,4% av de röstberättigade tog sig till valurnorna, den lägsta siffran i landet sedan landet återgick till demokrati 1974. Detta kan jämföras med det senaste riksdagsvalet i Sverige där valdeltagandet var 87,2%. Men de som lade sin röst röstade till stor del för att det regerande vänsterblocket ska fortsätta få styra landet.

Socialdemokratiska PS blev största parti med 36,6 procent. Partiet går från 86 till 106 mandat i det 230 stolar stora parlamentet, och premiärminister António Costa måste därmed säkra stöd från mindre partier. Högerliberala oppositionspartiet PSD blev näst största parti, med 27,9 procent av rösterna.

Under förra regeringsperioden ledde Costa en koalition bestående av PS tillsammans med vänsterblocket BE, kommunistpartiet PCP och miljöpartiet Os Verdes – en allians som i folkmun döptes till ”Geringonca”, som kan översättas med ”udda manick”

-Eftersom vi inte har egen majoritet måste vi hitta lösningar som garantera stabilitet de närmaste fyra åren. Det är viktigt för Portugals internationella trovärdighet och för att attrahera investerare. PS kommer att kämpa för att hitta lösningar för att säkra den stabiliteten.Valdeltagandet blev lågt, 54,4 procent, den lägsta siffran i landet sedan landet återgick till demokrati 1974.

Källa: Svd och svt.se

Page 1 of 4212345...102030...Last »