Välkommen på seminarium och mässa i Malmö

Niklas Forsén, 12 mars 2018

Nu i helgen 17 och 18 mars arrangeras fastighetsmässan Köpa hus utomlands på Malmömässan. Portugalagent ställer ut med egen monter och på plats träffar du Kari Forsén och Niklas Forsén. Vi berättar gärna mer om Nazaré, Silverkusten i Portugal, Köpprocessen i Portugal, NHR-status och mycket annat.

Varmt välkommen till monter nummer 38 på Fastighetsmässan Köpa Hus Utomlands i Malmö 17 och 18 mars.

Måndag 19 mars arrangerar vi dessutom två olika seminarier med fokus på Portugal. Där berättar Deloittes kunniga skatterådgivare mer om reglerna för utflyttning från Sverige och inflyttning till Portugal. De har också den senaste informationen.
Blir det en ändring i dubbelbeskattningsavtalet mellan Sverige och Portugal?
Om det sker en ändring – när kommer den i så fall, och vad innebär det för dig?
Det är frågor som Deloitte kan hjälpa till att besvara på måndag 19 mars i Malmö.

Med oss har vi även Daniel Callervik från Öhman som beskriver hur du på ett bra och tryggt sätt kan förvalta dina pensionspengar och ditt sparkapital när du har flyttat till Portugal.

Kostnadsfritt deltagande! Vi bjuder på enklare lunch och på kvällen lite mat samt öl och vin till för den som så önskar.

Måndag 19 mars:
Lunch: 12.00 – 13.30 ca
Kväll: 18.00 – 19.30 ca

Vi släpper in 20 minuter innan och seminarierna börjar på utsatt tid. Efteråt finns gott om tid att ställa enskilda frågor till föredragshållarna.

Lokal: Malmö Arena Hotel.

Anmälan: Senast kl 10.00 måndag 19 mars.

Anmälan och frågor: 
Niklas Forsén
070-592 60 76
niklas@portugalagent.com

Notera: Vi behöver fullständigt namn, telefonnummer och mejladress till samtliga deltagare. Mejla din anmälan till Niklas enligt ovan.

Varmt välkomna!

Nästa skatteseminarium sker i Nazaré – tre olika att välja mellan i april 2018
Tisdag 24 april. Tid: 10.30. Plats: Imo Nazaré/Hotel Praia.
Lördag 28 april. Tid: 17.00 Plats: Imo Nazaré/Hotel Praia.
Söndag 29 april. Tid: 10.30. Plats: Imo Nazaré/Hotel Praia.

Seminarierna är öppna för alla som är intresserade. Öhman Bank bjuder på lunch efteråt!

Visningsresor till Portugal 2018 – Nazaré och Silverkusten
Tre visningsrersor våren 2018
1) 21 – 25 april
2) 25 – 29 april
3) 28 april – 2 maj

 

Köra ner bilen till Portugal

Niklas Forsén, 12 mars 2018

Funderar du på att ta med bilen från Sverige till Portugal?
Eller kanske importera en bil till Portugal?

Bilar är dyra i Portugal och begagnade bilar är mycket dyrare här jämfört med Sverige. Nya regler för bilimport till Portugal gäller från och med 1 januari 2018 och de har medfört en del förbättringar för dig som funderar på att ta med bilen som sk flyttsaksfordon när du flyttar till Portugal.

Reglerna i korthet. Tidigare regler inom ( )
1. Du måste ha ägt bilen mer än 6 månader i Sverige (12 månader)
2. Från utflyttningsdatumet har du sedan 12 månader på dig att registrera in bilen i Portugal (6 månader)
3. Om du sedan äger bilen i mer än 12 månader i Portugal kan du sälja den begagnad utan att betala någon extra skatt (5 år).

Punkterna ovan gäller endast om du flyttar till Portugal. Ett fordon per person kan tas med utan extra skatter och avgifter.
De nya reglerna gäller inte bilar som redan är importerade till Portugal. Ska du ta med bilen hit rekommenderar vi dig att anlita någon av de konsulter som är specialiserade på detta. Det är rätt mycket byråkrati kring bilimport och lätt att det blir fel.

Att importera dieseldrivna eller bensindrivna bilar utan att också flytta till Portugal blir ganska kostsamt. Men för plug-in hybrider förvånansvärt förmånligt och för rena el-bilar helt skattefritt.

Tips: Ska du importera en bil till Portugal utan att ta med den som flyttsak? Sikta på en plug-in Hybrid eller en ren el-bil. Då blir det billigt eller tom helt skattefritt!

Jag kollade upp min Volvo V90 D5 awd på Autodocs fina kalkylator. Bilen är från mars 2017 och ska beskattas med 7.801 EUR om jag fyllt i rätt. Till detta tillkommer arvoden för konsultföretag som hjälper till med erforderliga dokument samt en del annat som måste göras. Byråkratin kring bilimport är omfattande i Portugal så en konsult behövs.
Skatten om nästan 80.000kr kan löna sig i alla fall eftersom begagnade bilar är mycket dyrare här i Portugal jämfört med Sverige eller varför inte Tyskland om du tänker importera bil till Portugal.

Om man jämför samma bilmodell, Volvo V90, men med det (ännu) dyrare motoralternativet T8 AWD Twin Engine Plug-in Hybrid blir skatten endast 982 EUR. En väsentlig skillnad!

På denna sajt kan du själv fylla i vad din importbil kommer kosta i skatt: Autodoc

Välj ”simulador” och sedan ”imposto automovel” och sedan tabell A. Ligeiro de passageiros motsvarar en vanlig personbil.

Jämför gärna priserna för begagnade bilar med priserna i Sverige på Cuso Justo. Alltså Blocket i Portugal här: begagnade bilar i Portugal

Vår lilla ”roadtrip” genom Europa då?

Jo, vi började i Stockholm 20 februari och kom fram till Nazaré i Portugal 11 mars efter 459 mils bilkörning. Lång tid? Ja verkligen men då var vi också på en riktig road trip.
Vi stannade första natten på hotell vid Kastrup, sedan en andra natt efter autobahn i södra Tyskland. Efter det till Milano där vi plockade upp vår son Folger som studerar där, sedan körde vi till Limone Piemonte (Alperna) och åkte utför i 6 dagar. Folger tog tåget tillbaka till Milano efter tre dygn. Från Limone är det inte långt till Rivieran och Nice. Där lämnade vi bilen några dagar och flög till Göteborg för att arbeta med mässan för utlandsboende. Tillbaka till Nice 6 mars och därefter lite skidåkning i franska Pyrenéerna och La Mongie i Grand Tourmaletområdet. Sedan till underbara San Sebastian eller Donostia som de säger i Baskien. Därefter ett försök att åka utför i Portugal och Serra da Estrela! Söndag 11 mars var vi hemma ni Nazaré.

Enklaste och snabbaste vägen
Malmö – Nazaré: 292mil och går att klämma på 31 timmar enligt Google Maps.

Se mer i bilderna nedan eller på hashtag #köranerbilentillportugal samt #portugalagent på Instagram.

 

Mässa och seminarium i Göteborg

Niklas Forsén, 2 mars 2018

I helgen 3 och 4 mars arrangeras fastighetsmässan Köpa hus utomlands på Svenska Mässan i Göteborg. Portugalagent ställer ut med egen monter och på plats i monter nummer 68 finner du Renato Silva, Kari Forsén och Niklas Forsén. Vi berättar gärna mer om Silverkusten i Portugal, Köpprocessen i Portugal, Nazaré, NHR-status och mycket annat.

Varmt välkommen till monter 68 på Fastighetsmässan Köpa Hus Utomlands i Göteborg 3 och 4 mars.

På måndag 5 mars arrangerar vi dessutom två seminarier med fokus på Portugal. Där berättar Deloittes kunniga skatterådgivare mer om regler för utflyttning från Sverige och inflyttning till Portugal. De har också den senaste informationen om vad som sker med skattereglerna i Sverige och Portugal i framtiden. Blir det en ändring i dubbelbeskattningsavtalet mellan Sverige och Portugal? Om det sker en ändring – när kommer den i så fall och vad innebär det för dig?
Det är frågor som Deloitte kan hjälpa till att besvara på måndag i Göteborg.

Med oss har vi även Öhman som beskriver hur du på ett bra sätt kan förvalta dina pensionspengar och ditt sparkapital den dagen då du bestämmer dig för att flytta till Portugal.

OBS: Kostnadsfritt deltagande. Vi bjuder på enklare lunch och på kvällen lite mat med öl och vin till för den som önskar.

Lunch: 12.00 – 13.30 ca

Kväll: 18.00 – 19.30 ca

Vi släpper in 30 minuter innan och seminarierna börjar på utsatt tid. Efteråt finns gott om tid att ställa enskilda frågor till föredragshållarna.

Lokal: Gothia Towers, Göteborg. Anmälan senast kl 10.00 måndag 5 mars.

Anmälan och frågor: 
Niklas Forsén
070-592 60 76
niklas@portugalagent.com

Notera: Vi behöver fullständigt namn, telefonnummer och mejladress till samtliga deltagare. Mejla din anmälan till Niklas enligt ovan.

Varmt välkomna!

Nästa skatteseminarium sker i Malmö måndag 19 mars. Lunch och kväll på Hotel Malmö Arena. Även detta tillsammans med Deloitte och Öhman

Nazaré Challenge

Niklas Forsén, 11 februari 2018

I helgen var det riktigt händelserika dagar i Nazaré. Karnevalen pågår från lördag 10 februari till och med tisdag 13 februari och den engagerar ”alla”. Dessutom var betingelserna goda för att köra en deltävling i World Surf Leauge’s Big Wave. Det var andra gången någonsin WSL arrangerade en deltävling i Nazaré och jag har haft turen att vara på plats båda gångerna.

Lördagens kvalheat fick ställas in efter heat nummer 2 på grund av mycket hård vind. Det var synd eftersom vågorna var större på lördagen än på söndagen samtidigt som solen var framme hela dagen. Under semifinalerna och under själva finalen var det lite mindre vågor och delvis regn men nästan helt vindstilla som tur var.

Mycket imponerande att arrangörerna och surfarna fick till detta med så kort varsel. Vinnaren, Lucas ”Chumbo” Chiansa var på Hawaii i onsdags och fick då beskedet att det skulle bli tävling i Nazaré lördag och söndag. Han var på plats i fredags… Imponerande. Och att de får hit alla stora bilar med utrustning för TV och media, domare, funktionärer och sponsorer på tre dagars varsel är också mycket imponerande.

Resultat
1. Lucas Chianca, BRA. Total: 21.39 (röd bib)
2. Billy Kemper, HAW. Total: 14.33 (blå bib)
3. Natxo Gonzalez, EUK (Baskien/Spanien). Total: 13.83
4. Kai Lenny, HAW. Total: 13.23 (svart bib)
5. Grant Baker, ZAF (Sydafrika). Total: 12.23 (grön bib)
6. Nathan Florence, HAW. Total: 10.89 (vit bib)

Se mer i bilderna nedan!

Pensions- och skatteseminarium

Niklas Forsén, 9 februari 2018

I nära anslutning tidsmässigt till fastighetsmässorna Köpa hus utomlands arrangerar vi pensions- och skatteseminarier med fokus på Portugal. Som rådgivare och föredragshållare har vi Grant Thornton (endast torsdag 15/2 i Stockholm) och Deloitte. Dessutom medverkar Öhman och berättar lite om kapitalförvaltning och hur det kan ske på bästa sätt när du har flyttat till Portugal. På samtliga seminarier medverkar Niklas eller Kari Forsén från Portugalagent och beskriver köpprocessen i Portugal.
Vi kommer också hålla motsvarande seminarier i Nazaré, Portugal, vid tre tillfällen i april 2018.

Vid sammankomsterna bjuder vi på något att äta och dricka. Allt deltagande är kostnadsfritt!

Skatteseminarier i Sverige under våren 2018

Stockholm
Torsdag 15 februari kl 18.00 – 19.30 Med Grant Thornton
Insläpp från 17.30 Lokal: Öhman, Mäster Samuelsgatan 6 i centrala Stockholm
Måndag 19 februari Med Deloitte
Lunch: 12.00 – 13.30
Kväll: 18.00 – 19.30
Vi öppnar lokalen 30 minuter innan utsatt tid
Lokal: Lokal: Öhman, Mäster Samuelsgatan 6 i centrala Stockholm

Göteborg
Måndag 5 mars Med Deloitte och Öhman
Lunch: 12.00 – 13.30
Kväll: 18.00 – 19.30
Vi öppnar lokalen 30 minuter innan utsatt tid
Lokal: Gothia Towers

Malmö
Måndag 19 mars  Med Deloitte och Öhman
Lunch: 12.00 – 13.30
Kväll: 18.00 – 19.30
Vi öppnar lokalen 30 minuter innan utsatt tid
Lokal: Malmö Arena Hotel

Pensions- och Skatteseminarier i Nazaré, Portugal, våren 2018

Tisdag 24 april
Tid: 10.30. Plats: Imo Nazaré/Hotel Praia. Öppet för alla som är intresserade. Öhman Bank bjuder på lunch efteråt!
Lördag 28 april
Tid: 17.00 Plats: Imo Nazaré/Hotel Praia. Öppet för alla som är intresserade. Öhman Bank bjuder på middag efteråt!
Söndag 29 april
Tid: 10.30. Plats: Imo Nazaré/Hotel Praia. Öppet för alla som är intresserade. Öhman Bank bjuder på lunch efteråt!
Kom i god tid till vårt kontor så lotsar vi vidare till rätt lokal på Hotel Praia.

Anmälan och frågor

Skicka ett mejl till Niklas Forsén.
Notera: vi behöver fullständigt namn, telefonnummer och mejladress till samtliga deltagare.
niklas@portugalagent.com
Frågor? Ring Niklas +46-70-592 60 76

Följ oss gärna på Instagram och Facebook  #portugalagent

Senaste objekt till salu på Silverkusten och i Nazaré: Imo Nazaré

På bilderna nedan finner du några exempel på objekt till salu.

 

Bostadspriserna fortsätter att öka

Niklas Forsén, 4 februari 2018

Enligt artikeln på länken nedan är Portugal är ett av de länder där bostadspriserna ökar mest i EU och allt pekar på att prisökningen håller i sig framgent.

I Nazaré och på Silverkusten ser vi själva hur priserna ökar och att det blir allt lättare att sälja bostäder. Framförallt i nya projekt har det lossnat rejält vilket gör att lägenheterna säljs snabbare än vad byggfirmorna själva har räknat med och hoppats på.

Mycket kul för den som just har köpt en bostad eller står i begrepp att göra det. Men också lite stressande förstås. Bostäder på AAA adresser med utsikt och stora balkonger eller terrasser i söder och väster säljs ganska snabbt nu!

Mer: The Portugal News Online

Nedan lite bilder på nyproduktion och lägen i Nazaré som vi jobbar med.

Page 1 of 2712345...1020...Last »